Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

SINT-AGATHA-RODE: FIETSNETWERK VOORGESTELD

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde de nieuwe ‘fietskaart Vlaams-Brabant’. Een belangrijke vernieuwing en meerwaarde zijn de 26 aansluitingen van Vlaams-Brabantse fietsroutes met het fietsnetwerk in Waals-Brabant. De kaart werd voorgesteld in “De Plataan” in Sint-Agatha-Rode.

Toerisme blijft ook voor Open VLD een belangrijk aandachtspunt. Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven en Frederik François vertegenwoordigden Open VLD tijdens de officiële voorstelling op vrijdag 25 mei 2018 en waren opgetogen dat de nieuwe fietskaart werd onthuld in De Plataan in Sint-Agatha-Rode.

“Dit opent nieuwe perspectieven voor fietsers en voor toerisme in onze gemeente. We willen meer bezoekers aantrekken om onze mooie landschappen en regio te doen ontdekken, met aandacht voor promotie van onze handelaars die langs deze mooie fietswegen liggen. Zo vangen we twee vliegen in een klap: Huldenberg kan uitgroeien tot een toeristische toegangspoort voor de provincie Vlaams-Brabant en onze horeca en middenstand krijgt een duwtje in de rug”

Momenteel legt Open VLD nog de hand op een beleidsplan met ruime aandacht voor toerisme, waaraan onder andere Frederik François, Schepen van Toerisme Nicole Vanweddingen en Luc Decoster aan hebben meegeschreven.

Fietsroutes kunnen online gepland worden via www.toerismevlaamsbrabant.be/fietsrouteplanner

In de pers:

RTBF

Het Laatste Nieuws