Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

WISSEL IN DE GEMEENTERAAD

Een wissel brengt er andere mee. Tijdens de gemeenteraad van november zal Nicole Vanweddingen haar schepenambt overdragen aan Kamil Muyldermans, momenteel voorzitter van de gemeenteraad. Nicole blijft in de gemeenteraad op post opdat haar ervaring ten volle benut blijft. Kamil schuift de zetel van voorzitter door naar Yannick De Coster. Yannick zal de vergaderingen leiden en blijft daarnaast het dossier van de nieuwe school te Loonbeek opvolgen. Spijtig genoeg moeten we ook afscheid nemen van Lisa Smets. Om professionele en relationele redenen zal Lisa niet langer in Huldenberg wonen. We bedanken Lisa voor haar inzet en we zijn blij omdat ze lid van het bestuur van onze afdeling blijft. In Lisa’s plaats komt Greta Veeckmans uit Sint-Agatha-Rode zetelen. Greta was tot nog toe lid van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst (BCSD). In deze raad waar de persoonlijke dossiers van de sociale dienst behandeld worden, wordt Greta opgevolgd door Yasmin Fischer uit Ottenburg. Yasmin kennen ze in Ottenburg nog vanuit haar lange Chirocarrière. Yasmin ken je misschien ook van het Vierprogramma “Huizenjacht”. We bouwen verder op onze jeugd!

Nicole laat het roer aan Kamil over

Nicole Vanweddingen:

“We hadden afgesproken dat ik nog twee jaar schepen zou zijn. Ondertussen kon Kamil naar zijn nieuw schepenambt toegroeien. Het doet me veel plezier aan deze enthousiaste Jong VLD-er door te geven.”

Nicole Vanweddingen en Kamil Muyldermans hoeven we niet aan jullie voor te stellen. Nicole was schepen tijdens de voorbije legislatuur en sinds jaar en dag lid van de partij.

Burgemeester Vangoidtsenhoven:

“Ik wil Nicole bedanken voor de inzet de voorbije jaren als schepen, maar ook als persoon om er te zijn voor de anderen. Nicole mag dan al haar schepenzetel aan Kamil overlaten, ze blijft in de gemeenteraad alles van nabij opvolgen. Kamil zetelt al vanaf de vorige legislatuur in de gemeenteraad en schuift nu door naar het college. Hij is voorzitter van de bovengemeentelijke raad voor cultuur in de Druivenstreek. Kamil zal zich de komende vier jaar hoofdzakelijk focussen op de beleidsdomeinenn cultuur, begraafplaatsen, landbouw, kinderopvang, toerisme, bibliotheek en erfgoed. Van Philippe Vervoort neemt hij jeugd over en burgerzaken ennbevolking komt terug naar mij. Er staan Kamil veel uitdagingen te wachten: twee springen er al meteen in het oog: de nieuwe bibliotheek opent en met het Wereldkampioenschap wielrennen is het de hoogste tijd om met ons toeristisch plan naar buiten te treden. Nicole, dikke merci om gedurende jaren een trouwe en gedreven schepen te zijn. Kamil van harte welkom in het college en ik weet heel zeker dat jij dit met al je enthousiasme en kennis fantastisch gaat doen.

Greta en Yasmin schuiven op

Door het vertrek van Lisa Smets komt Greta Veeckmans in de gemeenteraad. Greta woont in Sint-Agatha-Rode en heeft daar haar zaak, een groot- en detailhandel in zwangerschapskledij. Deze gedreven onderneemster verlaat het comité voor de sociale dienst. Vanaf december zal daar Yasmin Fischer waken over de persoonlijke dossiers van de sociale dienst. We stelden haar al voor met haar carrière in de Chiro van Ottenburg en vertelden al dat ze meedeed aan “Huizenjacht” op Vier. We moeten er ook nog bij vermelden dat deze jongedame er als winnaar op het hoogste trapje stond. We wensen deze sociale dame, verzot op dieren, veel succes!