Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

KLIMAATBOS VOOR OTTENBURG AAN SCHOOL

In Huldenberg wordt een heus klimaatbos uit de grond gestampt. Het project zit al even in de wachtkamer, maar de directeur van GBS De Letterboom in Ottenburg wilde zelf ook al een bosje aan de school aanleggen. “We gaan een combinatie van de twee uitwerken in een groter project. De subsidies liggen daarvoor al klaar”, klonk het bij burgemeester Danny Vangoidtsenhoven.

Meester Bart vroeg of het vijfde leerjaar van de Letterboom uit Ottenburg een klimaatboom mocht planten. Meteen linkte de burgemeester dit initiatief met  het gemeentelijk klimaatplan. Samen met een beleidsmedewerker waren ze gestart om een klimaatbos aan te planten. “Waarom een boom en geen bos? “ gaf de burgemeester meester Bart aan. Hij kreeg meteen een schare enthousiaste leerlingen achter zich.

In snelheid gepakt door al dit jong geweld, hebben ze hals over kop de buren in de Langeheidestraat op de hoogte gebracht alvorens de school ging uitpakken met hun klimaatbos. En dat deden ze tijdens het schoolfeest afgelopen weekend. Er werden al symbolisch klimaatbomen verkocht en de leerlingen konden op zeer veel steun van ouders, grootouders en sympathisanten rekenen. Het is een traject op maat van de leerlingen: ze verkopen bomen, het gemeentebestuur past bij en kan eveneens rekenen op subsidies, maar de input van de leerlingen loopt verder: ze planten mee bomen, ze helpen bij het onderhoud en er is ruimte voorzien voor lesmomenten en spel.

Samen maken we met het klimaatbos een CO² buffertank en werken we samen actief aan een propere wereld. Deze initiatieven maken van Huldenberg echte klimaatgemeente!

In de pers: Het Laatste Nieuws