Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

ONZE MYSTERIEUZE BOSSEN IN TREK

Mysterieuze Bossen is een nieuwe toeristische campagne die Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met verschillende gemeenten zoals Huldenberg, maar ook bijvoorbeeld Hoeilaart of Bertem. 

In november 2018 worden zo 7 mysterieuze wandelingen en activiteiten georganiseerd. Ottenburg met de Krochmannekes en K’L’abouterswandeling, waar voor de titel de mosterd werd gehaald bij de wandelingen georganiseerd voor het 25-jarige bestaan van café Het Zevende Zegel, kwam op zaterdagavond 17 november aan bod. Met deze campagne willen we ook in het herfstseizoen bezoekers naar onze gemeente trekken, en de lokale economie en verenigingen ondersteunen. De campagne werd trouwens in het bijzijn van onze schepen van Toerisme Nicole Vanweddingen afgetrapt in Huldenberg! 

Schepen van Toerisme Nicole Vanweddingen en Frederik François, beide uit Ottenburg, konden niet ontbreken op deze wandeling:

“Mysterieuze Bossen” stelt inwoners en alle geïnteresseerden in staat om op kindvriendelijke en toegankelijke wijze hun eigen streek beter te leren kennen tijdens een nachtelijke en sfeervolle wandeling. Het doet plezier dat zoveel mensen interesse tonen en we hopen in de volgende jaren Huldenberg nog meer in de kijker te zetten als verborgen parel van de Groene Gordel door ons erfgoed en onze natuur nog meer te laten opvallen.

Zo’n 250-tal wandelaars had zich op voorhand ingeschreven voor deze kindvriendelijke nachtelijke tocht op De Tomme, die ook in goede banen werd geleid door de inbreng en medewerking van Ottenburgenaren zelf als vertellers, of de lokale Chiro als gidsen. Zo vertrok men achteraan de Tomme aan de ‘Tree of Light’, het lichtgevend kunstwerk dat als symbool voor deze campagne door de regio rondreist.