Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

SAMENSTELLING NIEUW BESTUUR HULDENBERG

Open VLD en coalitiepartner Groen hebben de samenstelling, verdeling en bevoegdheden van het schepencollege bekend gemaakt.

Burgemeester Vangoidtsenhoven:

“Beide partijen vertonen veel raakvlakken in hun programma’s waardoor de nieuwe beleidsploeg meteen van wal steekt en kan focussen op de echte uitdagingen in Huldenberg. Onze accenten zitten vervat in ons plan voor de komende termijn. We vinden elkaar daar wonderwel in”

Zelf krijgt onze burgemeester onderwijs, politie en veiligheid, ruimtelijke planning, openbare werken, patrimonium, communicatie en participatie als voornaamste bevoegdheden.

Nicole Vanweddingen start als eerste schepen om tijdens de legislatuur de fakkel door te geven aan Kamil Muyldermans. Nicole krijgt landbouw, toerisme, begraafplaatsen, kinderopvang, trage wegen en cultuur als bevoegdheden. Wanneer haar vervanger Kamil  in het college stapt komen daar voor hem nog jeugd en sport bij. Zelf start Muyldermans als voorzitter van de gemeenteraad.

Philippe Vervoort blijft eveneens schepen, met financiën, middenstand en voorlopig ook nog jeugd en sport.

Voor onze coalitiepartner Groen wordt Luc Robijns schepen van milieu, klimaat, mobiliteit, wonen en Noord/Zuid.

Verruimingskandidate bij Groen Gerda Vandenplas heeft sociale zaken, gezondheid en welzijn, senioren en dierenwelzijn als bevoegdheden. Deze schepenambt en bijhorende bevoegdheden worden de laatste twee jaar van de legislatuur ook overgenomen door een Open vld-schepen.

De gesprekken liepen vanaf het eerste moment vlot. Met deze samenstelling belooft de samenwerking enthousiast te worden met een team dat de uitdagingen niet schuwt.