Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

HINDER VLIEGTUIGVERKEER: ANDERE KOERS

Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant, het overlegplatform van de burgemeesters van regio Leuven en regio Halle-Vilvoorde en de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant, vraagt in een reactie op de Brusselse beleidsverklaring aandacht voor de levenskwaliteit van álle omwonenden van de luchthaven en pleit bij alle regeringsonderhandelaars om zich te engageren voor een duurzame oplossing via overleg en dialoog.

Uit de voorstellen van To70 Aviation Consultants blijkt intussen een toename van de baan 19, hetgeen onaanvaardbaar is. Deze toename zorgt ervoor dat boven Wezembeek-Oppem, Tervuren en Huldenberg nog lager zal opgestegen worden. Dit genereert een geluidstoename van 10dB(A).

Huldenberg staat net als het platform voor een evenredige verdeling van alle vluchten, maar wenst daarnaast het probleem van de concentratie boven de radar Hul ook aangepakt te zien. Het is technisch niet nodig zich op dit baken te richten, maar telkens wordt het in alle rapporten weergegeven. De verenging van de corridor vernauwt aldus boven onze gemeente. Huldenberg heeft zich meermaals geuit over deze problematiek, in het platform en via een gemeenteraadsmotie, maar zich telkens collegiaal aangesloten bij het platform.

Ditmaal zijn we van mening een andere koers te moeten varen. We ervaren op geen enkel vlak uit de verschillende rapporten dat de besognes van onze inwoners ernstig genomen worden.

Lees hier de persmededeling van het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant

Lees hier de brief van het gemeentebestuur aan het Platform Luchthavenregio

En ter herinnering lees hier de motie over het vliegtuigverkeer van het Gemeentebestuur

En onze vorige update “Motie over hinder vliegverkeer” op onze website

Foto: Artikel uit Rondom, December 2018.