Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

HULDENBERG TOONT ENGAGEMENT VOOR SDG’s

Voor de derde keer op rij organiseerde de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) de “Week van de Duurzame Gemeente”. Van 18 tot 25 september werden zo de Sustainable Development Goals (SDG’s) gevierd, en het gemeentebestuur toonde haar engagement met drie initiatieven.

Maar wat zijn deze SDG’s? Burgemeester Vangoidtsenhoven:

“De SDG’s zijn doelen om tegen 2030 van de wereld een betere plek te maken; met respect voor mens en mileu. We bestrijden armoede en honger, streven naar een goede gezondheid en welzijn voor iedereen, richten kwaliteitsonderwijs in, zorgen voor betaalbare en duurzame energie en meer. Die SDG’s vormen trouwens de kapstok voor onze beleidsverklaring”

Ook in Huldenberg werd dit dus in de kijker gezet. Zo begon donderdag 24 september met een zwerfvuilactie rond het gemeentehuis door het college van Burgemeesters en schepenen. Dat werd gevolgd om 11.00 uur door het hijsen van de SDG-vlag waarbij onze burgemeester Danny Vangoidtsenhoven het engagement van het lokale bestuur en de inzet van de lokale heldengroepen toelichtte.

Lees verder onder de foto’s

(Alle foto’s: Gemeente Huldenberg)

Om 19.00 uur wordt dan een handtekening gezet onder een engagementsverklaring ‘Global goals, local focus’, waarbij het politiek engagement wordt bewezen om de 17 doelstellingen lokaal te vertalen.

Burgemeester Vangoidtsenhoven:

“Met dit engagement zetten onze lokale schouders onder mondiale uitdagingen.”

Bekijk de video met de boodschap van onze burgemeester op Youtube: