Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

NIEUWE VOORZITTER GEMEENTERAAD

Kamil Muyldermans laat als nieuwe schepen het voorzitterschap van de gemeenteraad over aan Yannick De Coster.

Yannick is getogen in Loonbeek en woont recent op het gemeenteplein te Huldenberg. Voor wie de muziekwereld wat volgt kent Yannick als voorzitter van de KH De Ysschegalm en drummer van de harmonie. Yannick volgt voor Open Vld mee het dossier van de nieuwe school van Loonbeek op.

De Coster:

“We kunnen al meegeven dat we daar revolutionair te werk gaan. Het concept van de klassieke bouw konden we niet gebruiken omdat in een mum van de tijd de oude school moet afgebroken worden en de nieuwe er al moet staan. Zeven maanden krijgt de aannemer om op de schoolsite zijn werk te voltooien. Het is een mooie uitdaging. Het concept van de nieuwe school zal ook in niets nog lijken op het oude schoolgebouw. We kiezen voor een modern gebouw met veel licht en variabele ruimtes.

De inplanting maakt gebruik van het niveauverschil en er is voldoende aandacht voor groen op de speelplaats. Deze kan zelfs gebruikt worden als extra klas in open lucht. We zouden geen klimaatgemeente zijn mocht het hele gebouw niet voldoen aan de strengste normen: het energiepeil ligt ver onder de opgelegde normen, door het gebruik van verwarming op lage temperatuur met warmtepompen. Fossiele brandstof is helemaal niet meer nodig. Vooruitstrevend zowel op klimaatvlak als didactisch.”

Als voorzitter van de gemeenteraad krijgt Yannick de taak om de debatten in alle sereniteit te laten verlopen. Een makkie lijkt ons als je de mannen en vrouwen van een harmonie in pas kan laten lopen. Succes Yannick!